Size Özel Reklam

Aöf Aşçılık Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları


Aöf Aşçılık Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları
Aşçılık bölümü, mutfak sanatları ile ilgilenen öğrenciler için en iyi alternatiflerden biridir. Eğer ki mesleki hayatınızda mutfakta bir iş yapmak istiyorsanız 2 yıllık olan bu bölüm ile birlikte çalışabilirsiniz. Özellikle 4 yıllık gastronomi ve mutfak sanatları bölümünü kazanamamış bir öğrenci için oldukça ideal bir bölümdür. Bu yazımıda ise Aşçılık Bölümü Nedir, Aşçılık Bölümü Ne iş yapar, Aşçılık Bölümü iş imkanları, Aşçılık Bölümü maaşları, Aşçılık Bölümü DGS geçiş bölümleri, Aşçılık Bölümü okutulan dersler, Aşçılık Bölümü yorumları gibi alt başlıklar halinde bölüm hakkında istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.

Aşçılık Bölümü Nedir?

Aşçılık bölümü içerisinde okuyan bir öğrenci, lokantalarda ya da konaklama yerlerinin toplu yemek yenen özel veya resmi kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilir. Bu sebeple eğer ki mutfak içerisinde çalışmayı düşünen bir öğrenci iseniz oldukça iyi bir alternatif olabilir.
Aşçılık Bölümü Mezunu Bir Öğrenci Ne İş Yapar
Eğer ki aşçılık bölümünden mezun olmuş bir öğrenci iseniz, bir çok yerin mutfağında çalışarak bir aşçı olarak görev yapabilirsiniz. Restoran veya kısaca içerisinde mutfağı bulunan her yerde çalışma imkanına erişebilir ve buralarda aşçı olarak çalışabilirsiniz.

Aöf Aşçılık Bölümü İş İmkanları

Eğer aşçılık bölümü okuyan biri iseniz, bölüm sonrasında boşta kalma imkanınızın düşük olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Çünkü en basitinden bir dönerciden tutun çok lüks restoranlara kadar her yerde aşçı olarak çalışma imkanına sahip olabilirsiniz. Ancak tabii ki bu durum için kendinizi de öncesinde kanıtlamış olmanız gerekmektedir.

Aşçılık Bölümü Maaşları

Aslında aşçılık bölümü mezun birisinin maaşı konusunda net bir şey söyleyemeyiz. Klasik bir aşçı asgari ücret ile iş bulabilirken, mesleğinde ilerlemiş, profesyonel ve kendini kanıtlamış bir aşçı 15.000 TL civarlarında maaşlara erişebilir.

Aöf Aşçılık Bölümü DGS Geçiş Bölümleri

Aşçılık bölümü mezunu bir öğrenci, eğer istersen DGS ile 4 yıllık bölümlerden birini okuyabilir. Mesleği ile ilgili olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü okuyabilirken, ayrıca İİBF içerisinde bulunan bölümleri de açıköğretim bünyesinde okuyabilir.
Aşçılık Bölümü OKutulan Dersler
Aşçılık bölümü içerisinde okuyan bir öğrenci, mutfak ile ilgili her şeyi görürken, aynı zamanda kimya bilgisine de ihtiyacı olmaktadır. Bunun sebebi ise yemeklerin kimyasına kadar bilip, kendilerine ait tarifler üretebilmesi, ne ile neyin iyi ya da zararlı olabileceğini bilebilmesinin gerekliliğinden kaynaklanmaktadır. Bu sebeple aşçılık bölümünün yalnızca mutfakta geçeceğini düşünmek yanlış olacaktır. 

Aöf Aşçılık Bölümü Yorumları

Aslında en başından beri söylediğimiz gibi, aşçılık bölümü herkesin okuyabileceği bir bölüm değildir. Bu bölümde okuyabilmek ve daha da önemlisi başarılı olabilmek için mutfak işlerini ve yemek pişirmeyi sevmek gerekmektedir. Aksi halde ömür boyu asgari ücret ile aşçılık işi arayıp ya da daha kötüsü meslek dışı bir iş arayışında kendinizi bulabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.