Size Özel Reklam

Aöf Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Aöf Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Bu seferki yazımızda sizler ile birlikte Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü konusunda bilgilerimizi paylaşacağız. 

Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü içerisinde gördüğünüz eğitim ile birlikte, belli bir örgütün ya da büronun amaç ve hedeflerini gerçekleştirmek için sahip olunan kaynakların (insan kaynakları, maddi kaynaklar gibi) koordinasyonunu sağlaya ya da buna yardımcı olan bir meslektir diyebiliriz. Halk ağzı ile biraz da sekreterlik olarak isimlendirebileceğimiz bu bölümde, bir nebze de olsa kadın çalışanların yoğunlukla olduğu bir bölümdür. Eğer ki siz de yönetici asistanlığı mesleği ile ilgili iseniz önünüzde olabilecek en iyi alternatif seçeneklerden birisi de bu bölümdür diyebiliriz.

Bu yazımızda ise Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü nedir, Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü mezunları ne iş yapar, Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü iş imkanları, Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü maaşları, Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü dikey geçiş sınavı geçiş bölümleri, Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü okutulan dersler ve Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü yorumları gibi alt başlıklar halinde sizlerle olacağız.

Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü Nedir?

Aslına bakarsanız bu sorunun cevabını bir nebze de olsa yazının başında vermiştik. Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü mezunu bir öğrenci, belli bir grubun yöneticiliğini yapabilirken, aynı zamanda büyük bir iş merkezinin yönetici asistanlığını da yapabilmektedir. 2 yıllık bir ön lisans programı olması ile birlikte, amaç olarak kamu kurum ve kuruluşları ya da özel sektör işletmelerinde yöneticilerin ofis çalışmalarına katkı sağlayabilecek ve büro faaliyetlerinde bulunabilecek nitelikli eleman yetiştirmek diyebiliriz.

Aöf Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü Ne İş Yapar?

Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü mezunu bir birey, meslek arayışına girdiğinde hem kamu kurum ve kuruluşlarında hem de özel sektörde pek çok iş imkanına sahip olabilir. Ancak şöyle bir durum vardır ki, herkes bir asistana ihtiyaç duymayabilir ve bu sebeple tüm özel sektör kuruluşlarında bir ya da birden fazla yönetici asistanı olacak diye bir kaide bulunmaması ve bununla birlikte ülkemiz içerisinde asistan çalıştırmak çok popüler bir durum olmadığından dolayı iş imkanı açısından net bir şey diyemiyoruz. Ayrıca bu bölüm mezunu bir bireyin çalışma kapsamında her şey bulunabilir. Kesinlikle şunu yaparsınız ve şunu yapmazsınız denebilecek bir durum yok. Tamamen yöneticinin iş yükünü hafifletecek ve genel olarak çalışılan iş yerinin çalışma performansını artıracak her türlü işe yardımcı olmanız istenebilir.

Aöf Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü İş İmkanları

Az önce de söylediğimiz gibi, aslında hem çok fazla iş imkanına sahip olup hem de çok az iş imkanına sahip olduğunuz tek bölümdür diyebiliriz. Çünkü bu iş içerisinde çalışacak bir işçinin ihtiyacı tamamen yöneticinin insiyatifine kalmış bir durumdur. Herhangi bir şekilde yönetici asistanı görevine birini getirmek ya da başka bir şekilde zorunluluk bulunmamaktadır. Aslında bu şekilde baktığınızda herhangi bir işe girme şansına erişebilirseniz bu sizin konforunuzu artırabilecek bir durum olabilmektedir. 

Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü Maaşları

Yine tam olarak net bir aralık veremeyeceğimiz bir başlık ile karşınızdayız. Aslında Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü mezunları genel olarak asgari ücretle işe başlamaktadır ancak kendilerini iş içerisinde kanıtlama şansına erişebilirse bu maaş daha da artabilir. Ancak Türkiye içerisinde yüksek maaşlı bir yönetici asistanı olarak çalışma imkanı ne yazık ki pek yüksek diyebileceğimiz bir durum değildir.

Aöf Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü Dikey Geçiş Sınavı Geçiş Bölümleri

Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü mezunu olduktan sonra eğer isterseniz 4 yıllık program olan İşletme'yi okuyabilirsiniz. Bunun dışında ise tüm İİBF bölümlerini açık öğretim olarak okuyabilirsiniz.
·       Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
·       İktisat
·       Kamu Yönetimi
·       Maliye
·       Sağlık Yönetimi
·       Uluslararası İlişkiler
·       Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi
·       İşletme
·       Konaklama İşletmeciliği
·       Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
·       Halkla İlişkiler ve Tanıtım
·       Yönetim Bilişim Sistemleri

Aöf Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü Yorumları


Büro Yöneticiliği ve Yönetici Asistanlığı Bölümü okumak aslında bir nebze zor olabilir ancak kesinlikle bu sektörde bir meslek sahibi olmak istiyorsanız ve işletme bölümüne gitme imkanınız bulunmuyorsa seçebileceğiniz bölümlerden biri olabilir.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.