Size Özel Reklam

Mütercim Tercüman Bölümü İş Olanakları


İçinde bulunduğumuz globalleşen dünya üzerinde uluslararası iletişim büyük bir önem taşımaktadır. İletişimin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için profesyonel tercüme hizmetleri oldukça önemli bir yere sahiptir. Çevirimvar online tercüme bürosu gibi online çeviri bürolarının sayılarının artması ile tercüme hizmetinin ulaşılabilirliği artmaktadır.
 
Tercüme sektörü oldukça geniş bir sektördür ve bu sektör büyümeye devam etmektedir. Tercüme sektörü altındaki alanlarda uzmanlaşarak tercümanlar önemini korumaya devam etmektedir.

➡ Mütercim ve Tercüman Arasındaki Fark Nedir?

Mütercim ve tercüman uzmanlıkları diller arasındaki iletişimi temel alan iki uzmanlık alanıdır. Mütercim yazılı çeviri yapan çevirmenlere, tercüman ise sözlü çeviri gerçekleştiren çevirmenlere verilen isimdir. Ancak tercüman kelimesi günümüz Türkçesinde daha kapsamlı bir kavram olarak görülmektedir.

➡Mütercim Tercüman Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Mütercim tercümanlık bölümü 4 yıllık olan bir lisans bölümüdür. Mütercim tercümanlık bölümü eğitimi ile dil çeviri teorisi, dillerin tercümesi ve farklı kültürler ve tüm bu bilgilerin uygulanması alanında uzmanlık kazanılmaktadır. Mütercim tercümanlık bölümü ile çeviri kültürler arası iletişimi ele alan bir disiplin olarak incelenmektedir.

 

Mütercim tercümanlık bölümü mezunları kamu sektöründe ve özel sektörde iş olanaklarına sahiptir. Kamu sektöründeki iş olanakları devlet temelli iş olanaklarıdır. Bu çalışma alanlarına müsteşarlıklar, bankalar, konsolosluklar, büyük elçilikler, Devlet Planlama Teşkilatı, Dış İşleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm bakanlığı ve daha pek çok kurum ve kuruluşta iş alanı bulunmaktadır. Ayrıca yüksek lisans ve doktora gibi ileri düzeyde akademiye devam ederek akademisyen olmak da mütercim tercümanlık bölümü mezunları için bir kariyer olanağıdır.

 

Özel sektördeki çalışma alanları mütercim tercümanlık mezunları için oldukça geniştir. Çeviri hizmeti hemen hemen her alanda yer alması nedeni ile tercüme hizmetine yüksek bir talep bulunmaktadır. Bu özel sektördeki çalışma alanlarına örnek olarak tercüme büroları, online tercüme büroları, kitapevleri, yayınevleri, özel şirketler, özel televizyon kanalları, özel gazeteler, internet üzerinden hareket eden basın kaynakları, Freelance tercümen (serbest tercüman) ve daha pek çok alanda tercüman ya da mütercim olarak çalışmak mümkündür. 

 


➡ Tercümanlar Nerelerde Çalışabilir?

Tercümanlar dil uzmanları olarak da görülmektedirler ve çalışma olanakları oldukça geniştir. Özellikle içinde bulunduğumuz iletişim çağında tercüme hizmetleri oldukça yaygın olarak ihtiyaç halindedir. Tercümanların çalışma yerlerine örnek olarak tercüme büroları, online tercüme büroları, çeviri ofisleri, iletişim ofisleri, elçilikler, konsolosluklar, yayın evleri ve daha pek çok alanda tercümanlar iş olanaklarına sahiptir. Ayrıca tercümanlar freelancer, yani serbest çalışan olarak çalışma imkanı da bulunabilmektedir.

 

Online tercüme bürolarının sayısının artması ve internetin günlük hayatta önemli bir yere sahip olması ile tercüme hizmetinin ulaşılabilirliği artmış bulunmaktadır. Çevirimvar online tercüme bürosu gibi profesyonel tercüme büroları ile tercüme alanı önemini korumaya devam etmektedir.

1 yorum

  1. beatanahas
    Ford ecosport titanium - Vitanium Art
    At the joico titanium core of the ipl Alloy Alloy is titanium curling iron a unique way titanium piercings to add more layers of life titanium solvent trap to your Metal Alloy Design. The Titanium titanium grey Wood is an alloy of copper
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.