Size Özel Reklam

Nurettin Rençber Kimdir? Nerelidir? Hayatı

Nurettin Rençber Kimdir? Nerelidir? Hayatı

Nurettin Rençber, 12 Şubat 1960 tarihinde Mersin’ de dünyaya gelmiştir. 17 yaşındayken ilk kez bağlama ile tanışan Rençber, müzikle bu yıllarda ilgilenmeye başlamıştır. Çocukluğunun çoğu Mersin2 de geçen Nurettin Rençber, lise sonrasında babasının bekçiliğini yaptığı fabrikada çalışmıştır.
Lise sonrası girdiği üniversite sınavında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Felsefe Öğretmenliği bölümünü kazanmıştır. Üniversiteden 1985 yılında mezun olan Rençber, ilk öğretmenlik deneyimi için Trabzon Tonya’ ya gitmiştir.

2000 YILINA KADAR ÖĞRETMENLİK YAPTI

Öğretmenlik mesleğini çok seven Nurettin Rençber, ilk 4 yılını Trabzon2 da devam ettirdiği mesleğine Eskişehir, Çorum, Kırşehir ve Ankara görevleri ile devam etmiştir. Rençber’ in felsefe öğretmenliği görevi 2000 yılına kadar devam etmiştir.

Öğretmenlik döneminde müzik ile de ilgilenmeye başlayan sanatçı, albüm çalışmalarına başlamıştır. İlk albümü olan “Dağ Türküleri ve Deniz Şarkıları” nı 1991 yılında piyasaya sürmüştür. Türk halk müziği üzerine çalışmalar gerçekleştiren Rençber’ in 11 adet albümü bulunmaktadır.

ALBÜMLERİNDE KENDİ ŞARKILARINA YER VERDİ

Öğretmenlik ve müzik hayatını bir arada sürdüren Nurettin Rençber, hazırladığı albümlerde kendi yazdığı şiirlerden yaptığı bestelere yer vermiştir. Kitap okumayı çok sevdiğini her fırsatta dile getiren Rençber, okumasının şiir yazmasına büyük fayda sağladığını söylemektedir. Özel hayatında da sakin ve huzurlu bir hayat seçen Nurettin Rençber, evli ve iki çocuk babasıdır. Çocukları da aynı kendisi gibi öğretmenlik yapmaktadır.

Nurettin Rençber Albümleri:

 

Nurettin Rençber albümleri indir
 
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.